Project Society Conference 2021

Evolucija uloge projekt menadžera


Online

Tema

Evolucija uloge projekt menadžera

Tema ovogodišnje konferencije usmerena je na evoluirajuću ulogu projekt menadžera i potrebi za kontinuiranim razvojem veština koje je potrebno primeniti u neizvesnom okruženju i budućim distruptivnim promenama koje se mogu očekivati.

Konferencija okuplja istaknute internacionalne i domaće stručnjake u oblasti projektnog menadžmenta koji će nesebično podeliti svoje znanje i najbolju praksu u upravljanju projektima.

Usled aktuelne epidemiološle situacije i zdravstveno bezbednosnih razloga svih učesnika, Upravni odbor PMI Srbija ogranka je doneo odluku da se ovogodišnja konferencija održi online uz nadu da će se COVID-19 situacija popraviti do sledeće konferencije i da ćemo imati priliku da se okupimo i družimo uživo.

Dužina predavanja je 45 minuta, uključujući vreme za pitanja i odgovore. Ukoliko već sada imate pitanja na određene teme koja biste voleli da prodiskutujemo, možete ih poslati na adresu board at pmi-serbia.rs

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Predavači

Dr Tahir Hanif PMI-ACP, PMI-RMP, PMI-SP, PMP

Dr Hanif has over 30 years of international project delivery experience gained in the United Kingdom, State of Qatar, United Arab Emirates and the Kingdom of Saudi Arabia.

His involvement has been with the delivery of projects for clients in the Government, Nuclear, IT, Banking, Retail, Infrastructure, Military and Hospitality sectors.

This includes strategy, project definition, appointment of consultants/contractors, contract administration, financial management, risk management, project controls, forensic planning and project reporting.

Dr Hanif is Associate Professor at South Ural State University, Russian Federation, where he is responsible for teaching project management to construction graduate and post-graduate students.

Milan Šmigić MScEE, PMP, PMO-CP

PMI PMP sertifikovani profesionalac, diplomirani elektro inženjer, diplomirao je 1990. Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Beogradu. Nakon što je prvih pet godina radio kao inženjer za razvoj i primenu upravljačkih informacionih sistema u Energoprojekt Entel-u, angažovan je u inženjeringu Elektroprivrede Srbije kao stručnjak za upravljanje telekomunikacionim, informatičkim i elektro-energetskim projektima. Od 1993. godine je sudski veštak za oblast elektrotehnike – specijalistička oblast računarska tehnika i informatika.

Krajem 1998. godine osnovao je privatno konsalting preduzeće „Centar za upravljanje projektima – CPM“ koje danas uspešno posluje u regionu jugoistočne Evrope. CPM je svojim profesionalnim angažovanjem, kao prvo preduzeće na našim prostorima specijalizovano za trening i konsalting u upravljanju investicionim, informatičkim i razvojnim projektima, stekao zavidnu listu zadovoljnih klijenata i izgradio ugled ne samo u zemlji, već i u inostranstvu. 2009. godine CPM je postao prvi specijalizovani PMI trening centar sa statusom Global PMI REP (Registered Education Provider) u regionu.

Kao menadžment konsultant, predavač i trener Milan aktivno radi za vodeća preduzeća u zemlji i inostranstvu na razvoju i implementaciji korporativnih sistema za upravljanje projektima i programima.

Dugogodišnji je član vodećeg svetskog udruženja projektnih menadžera PMI, a 2004. i 2010. godine izabran je za predsednika Upravnog odbora regionalnog udruženja za upravljanje projektima PMI Serbia Chapter. Od 2007. godine sertifikovani je PMI PMP profesionalac. Ovlašćeni je trener i konsultant svetskih kompanija Oracle, Primavera, ESI International, EBRD, FrontRange, Microsoft. Od 2009. – 2010. godine bio je član upravnog odbora srpskog udruženja FIDIC inženjera konsultanata – ACES, a stalni je član upravnog odbora srpskog udruženja korisnika Oracle tehnologija (SrOUG).

Miloš Puzić CSSGB, CSSBB, PMP

Zaposlen u kompaniji Hemofarm a.d. od 2004. godine. Trenutno na poziciji Opex lidera proizvodne lokacije Šabac. Po struci diplomirani mašinski inženjer i ASQ sertifikovani Green Belt, Black Belt i PMP. Član nekoliko strukovnih organizacija kako u zemlji (Inženjerska komora Srbije), tako i u inostranstvu (ASQ, PMI). Tokom višegodišnjeg angažovanja, pored redovnih poslova upravljanja, prvo odeljenja, a zatim i cele službe održavanja, uspešno vodio više projekata (BB/GB) kontinuiranog unapređenja kao i značajnog broja investicionih (CAPEX) projekata.

I pored svega navedenog, kao najveće profesionalno dostignuće označava ulogu predavača/trenera tokom koje je, šireći znanja iz različitih oblasti upravljanja projektima, kontinuiranog unapređenja (Lean & Six Sigma) i statističkog načina razmišljanja, obučio veliki broj saradnika/inženjera i menadžera kako unutar kompanije tako i van nje u sklopu volonterskih predavanja organizovanih od strane srpskog ogranka PMI.

Od proleća 2021.god. izabran za direktora za profesionalni razvoj PMI ogranak Srbija.

Dr Jovana Stanišljević

Jovana Stanisljevic is associate professor in the Department of People, Organization and Society (POS) in Grenoble Ecole de Management (GEM) in France. She holds a doctorate degree in business administration (DBA), with the main research focus on foreign direct investment and operations of multinational companies in developed and emerging markets, as well as health policy related issues. She teaches several international business modules to different level of student audiences (from bachelor, masters to executive MBA students) – these include International Negotiations & Sales Techniques, Managing Cultural Diversity, Managerial Economics, Global Trade Relations, International Trade, Business Development in Emerging Economies. Apart from teaching and research, Jovana has administrative responsibilities in Grenoble Ecole de Management. She spent 4 years in the position of a Program Director of Msc Marketing Management program of GEM that runs in Grenoble and Berlin. She currently holds the position of the Head of POS Department in GEM, which counts 48 permanent faculty. She is also a visiting professor for the for the executive MBA program in University of Warsaw, Poland.

Miroslav Janković PMP, PSM I

Preko 30 godina internacionalnog iskustva u upravljanju projektima, programima i portfoliom. Dugogodišnji saradnik i učesnik na brojnim konferencijama u organizaciji PMI Srbija ogranka.

Miroslav Čurčić MBA, PMP, CSM, CSPO, ICP-ATF, ICP-ACC

Poseduje 18 godina iskustva, od kojih se izdvajaju marketing manager, IT project management-u, agile coaching i scrum master, strateški konsultant, a najveći deo preduzetnik i direktor, i bio je član upravnog odbora PMI Serbia chapter-a 2019 i 2020 godine.

Miroslav je master biznis administracije (MBA) sa Sheffield Univerziteta, sertifikovani project manager (PMP), Sertifikovani Scrum master (CSM) i Product owner (CSPO), sertifikovani agile fasicilitator (ICP-ATF) i agile coach (ICP-ACC), LeSS Basics, Certified Clean Langualge for Agile Teams i sertifikovani PROSCI change management practitioner.

Registracija je otvorena!

Days
Hours
Minutes
Seconds

Generalni sponzor

Kompanija Mozzart je lider u oblasti igara na sreću i sportskog klađenja u regionu Jugoistočne Evrope. Osnovana je 2001. godine, a u ovom trenutku, sa oko 1.000 uplatnih mesta, brend je prisutan na teritoriji Srbije, Republike Srpske, Severne Makedonije, Hrvatske, Malte, Rumunije, Kenije, Kolumbije, Gane i Nigerije. U Mozzartu više od 5.000 profesionalaca svakog dana radi na kontinuiranom unapređenju usluga, sa ciljem da uspešno predvidi potrebe klijenata i pruži najbolji ugođaj u ovoj industriji zabave.

Kompanija Mozzart neguje znanje i stručnost kadrova i ponosni smo da u okviru našeg kolektiva za sada šest kolega poseduje PMI sertifikate, a nameravamo da taj broj raste.

U okviru osnovne delatnosti, kompanija Mozzart ima sopstvenu produkciju i ponudu visokokvalitetnih kvota za klađenje na najrazličitije sportske i druge događaje, sa oko 250.000 kvota na više od 1.600 događaja dnevno. Pored toga, u svakom trenutku u ponudi je i preko 400 standardnih igara na fudbalske utakmice i više od 500 specijalnih igara na ostale sportove. Kao podršku organizaciji sportskog klađenja, razvili smo zaokružen informatički sistem proizvodnje, održavanja i nadgradnje pratećeg softvera koji omogućava pouzdano umrežavanje velikog broja uplatnih mesta i kvalitetno upravljanje rizikom.

Unapređujući komunikaciju s klijentima, osnovali smo klub lojalnosti „Mozzart Club”, koji u ovom trenutku broji više od 300.000 članova i jedan je od najvećih klubova lojalnosti u regionu. Takođe, sva ponuda na portalima kompanije Mozzart dostupna je i na Android i iOS platformi. 

Trudeći se da svojim korisnicima pružimo objedinjenu ponudu usluga i informacija, u okviru kompanije Mozzart postoje i mediji, koji su, takođe, vremenom zauzeli liderske pozicije. Mozzart Sport osnovan je 2006. godine, kao magazin relevantnog i zanimljivog sadržaja, sa kolumnama odličnih poznavalaca sporta, intervjuima, vrhunskim fotografijama i modernim dizajnom. Časopis je 2011. godine dobio svoje onlajn izdanje - Mozzartsport.com je danas najpouzdaniji i najcitiraniji specijalizovani portal u zemlji. Relevantan i koristan sadržaj o najnovijim igrama, benefitima, bonusima, društveno odgovornim akcijama jednom nedeljno dobije više od 300.000 pretplatnika njuzletera kompanije Mozzart.

Posvećeni smo modernizaciji društva u celini i učestvujemo u razvoju uspešne tržišne ekonomije, istovremeno poštujući životnu sredinu i okruženje u kom živimo. U svakom segmentu društva postoji prostor za boljitak, pa već duži niz godina sa najrelevantijim institucijama u zemlji gradimo bolju zajednicu kroz neprekidne društveno odgovorne akcije.

Zlatni sponzor

Osnovana 1991. godine, M&I Systems, Co. Group posluje u sferi znanja i tehnologija, koja promišljeno ulaže u ljudski kapital kroz strategiju fokusiranu na dugoročno kreiranje vrednosti.

Prateći savremene tržišne koncepte i trendove u tehnološkim dostignućima, veštačkoj inteligenciji, naprednoj analitici i automatizaciji poslovnih procesa, a vođeni sopstvenom misijom, vizijom i sopstvenim softverskim proizvodima, klijentima nudi inovativnu poslovnu transformaciju, i na taj način konstantno istražuje nove mogućnosti za unapređenje i rast.

Sa preko 250 zaposlenih u 5 zemalja, i ekspertizom iz preko 25 industrija, savremenim tehnologijama i brojnim partnerstvima u Evropi i SAD, M&I Sistems, Co. Group je posvećen unapređenju postojećih i razvoju novih proizvoda, kao i pravovremenom prepoznavanju investicionih mogućnosti.

Stoji na čelu inovacija, sa spremnim odgovorima na raznovrsne potrebe klijenata u svetu kontinuirane digitalne transformacije, što i dokazuje preko 400 klijenata i liderska pozicija u zemlji i regionu.

U narednim decenijama predviđa razvoj diverzifikovanog portfolija koji se grana kroz geografske oblasti, industrije i polja ekspertize.