Uspešno održana deseta jubilarna konferencija PMI Serbia “Beyond The Transformation, Discovering Challenges For Transformative Organizational Change”

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Deseta jubilarna konferencija PMI Ogranka Srbija uspešno je održana 25. maja 2023. godine, u hotelu „Crown Plaza“, na temu: “Beyond The Transformation, Discovering Challenges For Transformative Organizational Change“. Imali smo čast da ugostimo čak 9 govornika, prvog predsednika PMI Ogranka Srbija – Zorana Ljubičića, kao i oko 230 gostiju, naših članova i prijatelja Ogranka.

Pre podne smo imali priliku da slušamo panel diskusiju, u kojoj su učestvovali:

  • Angelina Nekić, Group CEO at Delta Real Estate, Vice President at Delta Holding
  • Ksenija Karić, Schneider Electric Country General Manager
  • Dr Ronald Seeliger, President & CEO Stada Balkan Cluster / Hemofarm at Hemofarm A.D
  • Petar Šainović, Country Managing Director at Siemens Energy
  • Moderator: Zoran Ljubičić

Odmah potom, usledilo je predavanje Doktora Zvezdana Horvata, direktora u internacionalnom Adizes Institutu, sa intrigantnom temom: “You can’t put a pilot in a submarine and expect it to fly.”

Nakon pauze za ručak i poslovno umrežavanje, usledila su još dva bloka predavanja.

Odmah nakon pauze, publiku je razbudio Vladimir Djukanović, investitor u “ID Interactive design“, sa najnovijim uvidima u to kako veštačka inteligencija transformiše poslovno okruženje i kakva je potencijalna perspektiva raznih zanimanja u budućnosti.

Na veliko iznenađenje publike, predavanje pod nazivom “Izazovi u realizaciji velikog multinacionalnog greenfield projekta u vremenu velikih promena i kontinuiranih kriza – izgradnja industrijskog kompleksa Toyo Tires Serbia u Inđiji”, koje je održao dovitljivi Vladimir Mihajlović, PM for Construction at Toyo Tire Serbia, izazvalo je oduševljenje i smeh kod publike u talasima i serijama, što je podiglo raspoloženje na vrhunac tik pred pauzu za kafu i druženje.

U poslednjoj sesiji, imali smo neke od najiskusnijih predavača (jer nije lako govoriti u poslednja 2 sata konferencije), ali oni su to svakako uspeli i držali punu pažnju publike do poslednjeg minuta:

  • Dragana Milojević Senior Consultant, PMP&PMO Trainer and Organizational Coach at 4ITEC, približila nam je kako nova vrsta PMO-a može biti pokretač transformativnih promena i u suštini kako izgleda PMO budućnosti.
  • Vladimir Jovanović, professional Scrum Trainer PST at scrum.org & Delivery Lead at CREATEQ, usmerio se na temu koju nam najbolje on može opisati – Uloga Scrum Master-a u izazovima jedne organizacije, naročito u fazi transformacije.

Gostima konferencije poslata je anketa o zadovoljstvu, sa molbom za savete o poboljšanju našeg daljeg rada, a na našim profilima na društvenim mrežama možete pronaći fotografije sa konferencije.

Fotografije možete naći i na sledećoj lokaciji: FOTOGRAFIJE.

Vidimo se i sledeće godine!

Vaš,
PMI Ogranak Srbija

More to explorer

Leave a Reply