PMI Serbia Chapter je neprofitna, profesionalna organizacija projektnih menadžera čiji je cilj promovisanje i unapređenje profesije projektnog menadžmenta u Srbiji i regionu. Od svog osnivanja 2001. godine, udruženje je integralni deo Instituta za upravljanje projektima (Project Management Institute), vodeće međunarodne asocijacije projektnih menadžera, koja razvija i promoviše globalne standarde u upravljanju projektima.

pmiSerbiaOnamaRS

PMI je osnovan 1969. godine i danas predstavlja najveće i najcenjenije udruženje u oblasti upravljanja projektima u svetu, sa preko pola miliona članova iz 185 zemalja.

Srpski ogranak Instituta za upravljanje projektima broji preko 270 članova, profesionalaca u ovoj oblasti, od kojih njih 150 poseduje neke od sledećih globalno prepoznatih PMI sertifikata: PMP®, PgMP® i CAPM®.

Naši članovi nalaze se na vodećim pozicijama u domaćim i međunarodnim kompanijama kao što su Telekom Srbija, NIS, Nokia Siemens Networks, Telenor, VIP Mobile, NELT, Energoprojekt, HP, Ericsson, Saga, PS Telefonija, DDOR, Komercijalna Banka, Raiffeisen banka i mnoge druge. Članovi većinom dolaze iz Srbije, ali nam je zadovoljstvo što u svojim redovima imamo i profesionalce iz regiona, kao i članove koji žive i rade u Kanadi, Australiji, SAD i zemljama EU. Vodeće industrije u kojima su naši članovi zaposleni su informacione tehnologije, telekomunikacije, finansijski i građevinski sektor, a zadovoljstvo nam je da istaknemo da trećinu našeg članstva i trećinu sertifikovanih stručnjaka čine dame.

Naša misija

Naša misija je da širimo razumevanje, poznavanje i prepoznavanje značaja koje upravljanje projektima ima za uspeh u poslovanju i pružamo pomoć svima koji praktikuju ili se interesuju za ovu poslovnu oblast. Pre svega, fokusiramo se na:

  • Podizanje nivoa svesti o značaju koji upravljanje projektima ima za uspeh preduzeća i efikasnost javnog sektora u Srbiji
  • Uvođenje međunarodnih standarda u kreiranju, planiranju i realizaciji projekata kao zajedničkog jezika i metodologije svih sektora privrede
  • Uvođenje upravljanja projektima kao posebne poslovne discipline
    Prepoznavanje PM akreditacija kao garanta profesionalnih znanja i veština

 

Preuzmite PROFIL udruženja.

Preuzmite STATUT udruženja.