Centralni događaj druge međunarodne Konferencije projektne zajednice, koju je organizovao PMI ogranak Srbija uz podršku pokrovitelja i sponzora, održan je u beogradskom hotelu Crowne Plaza 17. maja 2016. godine. Glavna tema konferencije bila je upravljanje rizicima.

Selekciju radova za ovogodišnju konferenciju uradio je internacionalni Programski odbor koji čine članovi iz devet različitih država.

Konferenciju je posetilo oko 150 učesnika koji su imali priliku da u različitim izlaganjima eminentnih stručnjaka čuju neka od najznačajnijih dostignuća iz oblasti projektnog menadžmenta. Na programu je bilo ukupno 20 stručnih prezentacija (uvodno predavanje – Keynote, snimljeno video predavanje, uvodno predavanje za panel diskusiju, 11 plenarnih i 6 u okviru poster sesije) autora iz šest država (Švajcarska, SAD, Holandija, Kanada, Bosna i Hercegovina i Srbija).

Podsećamo da je centralnom događaju ovogodišnje Konferencije projektne zajednice prethodio akademski dan konferencije pod nazivom Facing the Future, održan 16. maja 2016, koji je bio rezervisan za studente i njihova dostignuća u oblasti projektnog menadžmenta. Akademski dan konferencije organizovan je na Građevinskom fakultetu Beogradu.

U nastavku možete pogledati najzanimljivije video materijale i fotografije sa centralnog događaja Konferencije projektne zajednice 2016.

Fotografije sa centralnog događaja Project Society Conference 2016 možete pogledati OVDE.

Fotografije sa FACING THE FUTURE Akademskog dana Project Society Conference 2016 možete pogledati OVDE.


Pre dve godine PMI ogranak Srbija pokrenuo je program konferencije u domenu upravljanja projektima, sa ciljem da u Srbiji i regionu promoviše profesiju rukovodilaca projekata, PMI, da privuče nove članove, ali i da postojećim članovima pruži dodatne mogućnosti za lični profesionalni razvoj.

U septembru 2015. godine PMI ogranak Srbija organizovao je vrlo uspešnu drugu po redu međunarodnu Project Society Conference u Beogradu. Konferenciju je posetilo više od 160 posetilaca, od PMI članova do predstavnika javnog i privatnog sektora iz Srbije i regiona.

Ove godine PMI ogranak Srbija organizovao je treću međunarodnu Project Society Conference. Konferencija je, kao i prošle godine, bila organizovana u dva dana, 16. i 17. maja 2016. godine. Glavna tema je bila Upravljanje rizicima.

Akademski dan konferencije održan je prvog dana, 16. maja, i bio je rezervisan za studente i njihova dostignuća u oblasti projektnog menadžmenta. Domaćin ovogodišnjeg akademskog dana bio je Građevinski fakultet u Beogradu.

Centralni događaj konferencije održan je 17. maja 2016. godine u prelepom ambijentu beogradskog hotela Crowne Plaza.

Najznačajnije teme konferencije bile su:

  • Upravljanje rizicima;
  • Upravljanje projektima, programima i portfolijima;
  • Upravljanje projektima u javnom sektoru i EU integracije;
  • Lični profesionalni razvoj i razvoj kompetencija;
  • Upravljanje projektima u formalnom obrazovanju;
  • Novi trendovi u upravljanju projektima;
  • Primeri najbolje prakse u upravljanju projektima.

 

Vlasnicima PMI sertifikata omogućeno je prijavljivanje 6 PDU poena za celodnevno prisustvo na Konferenciji.

Postupak prijavljivanja PDU poena možete pronaći OVDE.