Održana Godišnja Skupština članova PMI ogranka Srbija

Kategorija: Aktuelnosti, Godišnja skupština članova,

U prisustvu velikog broja članova Udruženja ali i domaćih i stranih gostiju, 7.novembra je u prostorijama PwC Akademije održana Godišnja skupština Udruženja za upravljanje projektima – PMI ogranak Srbija (PMI Serbia Chapter). Udruženje postoji već 11 godina u Srbiji kao neprofitna organizacija, koja promoviše značaj i važnost profesije Project Manager.

Danas PMI Serbia Chapter broji preko 230 profesionalaca iz skoro svih grana industrije, od kojih preko 140 poseduje međunarodno priznati i visoko cenjeni PMP sertifikat za upravljanje projektima (Project Management Professional)

Na Skupštini je u radnom delu najpre prezentiran Izveštaj o radu Udruženja za proteklih 18 meseci, koji je veoma dobro primljen od strane prisutnih članova. Takođe, predstavljen je i jednogodišnji Plan i budžet novoizabranog Upravnog odbora u kome se jasno vide veliki ciljevi i mnogobrojne akcije za njhovo ostvarenje.

U drugom delu  Skupštine gosti Udruženja su bili g. Miloš Đurković, predsednik AmCham-a (Američke privredne komore), koji je predstavio ukratko rad Komore, pružio punu podršku Udruženju i dao svoje viđenje i korake buduće saradnje AmCham-a i PMI Serbia Chapter-a, istakavši neophodnost i važnost profesionalnog upravljanja projektima u uspešnoj kompaniji, gradu i državi u celini.

Još jedan uvažen gost, Mr. Joseph Lowther , direktor USAID BEP Projekta za bolje uslove poslovanja, predstavio je detalje projekta i  predložio konkretnu saradnju sa profesionalcima Udruženja, kako bi zajdnički uz korišćenje najbolje svetske prakse i metodologije i standarda upravljanja projektima pomogli društvo i ekonomiju Srbije i unapredili rad javnog i državnog sektora.

Članovima Udruženja se  obratio i Nikola Marković, predsednik Društva za informatiku Srbije, koji je potvrdio spremnost da se  saradnja  sa  PMI Serbia Chapter-a još više proširi i intenzivira, i da zajedno rade na promovisanju i podizanju svesti o neophodnosti profesionlnog vođenja projekata informacionih sistema u organizacijama i drugim institucijama u zemlji.

Skupština je završena svečano dodelom Zahvalnica Udruženja istaknutim pojedincima-volonterima, ali i kompanijama koje su pomagale i podržavale Udruženje u proteklom periodu.