Održan januarski Knowledge Sharing & Networking Event PMI Serbian Chapter ogranka

Kategorija: Aktuelnosti, Profesionalni razvoj,

U utorak, 26. Januara 2012. u prostorijama kompanije Microsoft održan je redovni Knowledge Sharing & Networking seminar i koktel u organizaciji PMI Serbia ogranka. Glavni sponzor dogadjaja bio je “Microsoft”. Seminar su ispratili članovi udruženja PMI Chaptera Serbia, kolege iz kompanije Microsoft i stručnjaci zainteresovani za najnovija rešenja Microsofta.

U ime kompanije Microsoft, domaćina, skup je pozdravila Tatjana Lukić, direktor PMI chaptera za članstvo i promociju, i nakon toga je dala reč Mili Milenković, direktoru PMI chaptera za profesionalni razvoj, koja je prikazala analizu strukture i trend rasta članstva.

Dragana Milojević, potpredsednica PMI Chaptera Serbia, je potom predstavila aktivnosti PMI Serbian Chaptera vezanih za organizaciju pismenih (PBT) ispita u Beogradu kao I radionica za pripremu ispita koje udruženje organizuje za svoje članove.

(PBT) ispit planiran je za 19. Maj 2012, a pripremne radionice počinju od  6. marta 2012.

Tema skupa bila je upravljanje projektima uz pomoć MS Projecta, sa osvrtom na funkcionalnost koju nudi Project Server, kao I prave načine korišćenja ovog moćnog alata radi unapredjenja efikasnosti vodjenja projekata. Specijalni gost je bio gospodin Ivan Glišić iz kompanije CPU. Sa nama je podelio svoje bogato iskustvo sa kapitalnih projekata i najbolje prakse u korišćenju MS Project-a.

U nastavku programa, kolege iz Microsofta su predstavili najnovije rešenje bazirano na cloud tehnologiji, Office 365. Učesnicima skupa je omogućena besplatna registracija za probni period, od 60 dana.

Nakon kraće panel diskusije usledio je koktel, tokom kog su učesnici imali prilike da se bliže upoznaju i razmene mišljenja.

Sledeći skup članova PMI Serbia Chapter planiran je za februar 2012 godine, u Privrednoj Komori Beograda. Tema skupa biće: “Uloga i značaj primene sledljivosti (traceability) u upravljanju projektima”.