Održan Info dan posvećen pozivu 6 (CIP – ICT PSP)

Kategorija: Aktuelnosti,

U petak, 2.Marta 2012. godine, u Privrednoj Komori Srbije, održan je Info dan posvećen pozivu 6 u okviru programa podrške razvoju politike informaciono – komunikacionih tehnologija (CIP – ICT PSP), koji smo posetili u ime PMI Chaptera Serbia.

Cilj info dana je bio predstavljanje Radnog programa za 2012. godinu, upoznavanje sa načinima predloga projekata, načinima finansiranja i pronalaženja partnera, kao i prezentovanje uspešnih primera učestvovanja u programu.

Prisutne na info danu je pozdravila Irena Posin, Asistentkinja Ministra za Evropske integracije.

Nakon uvodne reči, Peter Diry, Generalni direktorat za informaciono društvo i medije – Evropska Komisija, dao je kratak pregled ICT – PSP programa i instrumenata finansiranja. Zatim je prisutnima predstavio  teme i ciljeve poziva 6, načine i rokove za podnošenje predloga projekata.

U nastavku programa, prisutnisu imali priliku da čuju iskustva firmi i institucija koje su već učestvovale u ovom programu. Dragocena iskustva i savete podelili su sa prisutnima  Đorđe Lazić iz firme Belit,kao  i Aleksandra Trtovac i Nataša Dakić iz Univerzitetske biblioteke: “Svetozar Marković”.